Цветанов се срещна с конгресмени във Вашингтон

Продължават срещите на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов във Вашингтон с американски политици и конгресмени в рамките на мероприятията, съпътстващи предстоящата утре молитвена закуска с президента на САЩ Барак Обама, съобщиха от пресцентъра на партията.

По време на срещите с конгресмен Адерхолт и Стан Холмс от Организационния комитет бяха обсъждани възможности за разпространение на идеите на молитвената закуска - толерантност, съвместно взаимодействие и сътрудничество, издигане на духовните над материалните ценности. Беше ясно изразено становището, че единственият път към просперитет и благоденствие на човечеството е издигането на човешкото познание отвъд съществуващите граници и ограничения.

 "Цветанов, придружаван от народния представител Пламен Нунев, се срещна и с конгресменa републиканец, представляващ щата Вирджиния в Камарата на представителите на американския Конгрес Франк Уулф. Конгресмен Уулф е един от 111-те конгресмени, изразили подкрепа и изпратили благодарствено писмо до Цветан Цветанов през февруари 2013 година, във връзка с воденото разследване и обявената българска позиция по съпричастността на ливанската организация Хизбула към терористичния акт в Бургас. Конгресмен Уулф използва възможността и връчи на Цветан Цветанов оригиналa на писмото, подчертавайки, че е особено щастлив от предоставената възможност да се срещне лично с човека, до когото го е адресирал преди повече от една година", съобщиха още от ГЕРБ.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?