Цветанов сведе изборите до "работещо правителство" на ГЕРБ и "разрушителен" кабинет на БСП

Снимка: БГНЕС

"Трябва да изберете между работещо правителство на ГЕРБ или правителство на БСП, което разрушава държавата. Второто правителство на Бойко Борисов разплати над 6 млрд. стари задължения. Представете си какво можехме да направим с тези пари за развитието на региона". Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на Мъглиж в петък.

Той заяви, че кабинета "Борисов“ е възстановил доверието на Брюксел след пагубното правителство на Пламен Орешарски. "Изпуснахме две много важни години, заради управлението на БСП – благодарение на ГЕРБ за новия програмен период отново можем да разчитаме на 17 милиарда лева по европейските фондове и на 5, 5 млрд. по програмата за развитие на селските райони“, обясни той.

Според думите му БСП заблуждават избирателите с нереални обещания. "Казват, че ще опрощават лихвите по кредитите – как? Както през 1996 година фалираха банките, или както преди две години фалираха КТБ. След всяко управление на БСП държавата не може да излезе на чисто финансово години наред", каза той.

Цветанов коментира и обещанията на БСП, че България ще стане осем милиона. "За разлика от опонентите ни, ние имаме ясна визия за разрешаване на проблема с демографската криза. Ще подпомогнем над 145 000 български семейства с репродуктивни затруднения като финансираме до 100 % инвитро процедурите. Това е реална помощ, политика, която съответства на проблемите на хората“, заяви Цветан Цветанов.

Споделяне

Още от Избори 2017