ТУИ слива туроператора си с “Фърст Чойс”

Германската компания ТУИ обяви в понеделник, че слива туристическите си дейности с британския туроператор “Фърст чойс холидейз”, предадоха световните агенции.

Новата група ще се нарича “ТУИ тревъл” и централата ѝ ще бъде във Великобритания. Очаква се годишните ѝ приходи да възлизат на близо 18 милиарда евро.

Главният изпълнителен директор на “Фърст Чойс” Питър Лонг ще оглави обединението,в което обаче няма да влизат търговското поделение и хотелиерския бизнес на ТУИ.

Засега не се уточнява колко работни места ще бъдат закрити в резултат на сливането, но се посочва, че икономиите ще бъдат най-малко 146 млн. евро.

ТУИ е най-големият европейски туроператор по приходи, а във Великобритания работи под търговската марка Томсън (Thomson). “Фърст чойс” е петият европейски туроператор по приходи и дава работа на над 15 000 души.

Ако сливането стане факт, то ще бъде второто между германска и британска компания от сектора за тази година. През февруари “КарщадКвеле АГ” се споразумя да слее филиала си “Томас Кук” с “Майтревъл груп”.

Споделяне

Още от Бизнес