"Туитовете" на политици, нарушаващи правилата на социалната мрежа, ще бъдат маркирани

"Туитовете" на политици, нарушаващи правилата на социалната мрежа, ще бъдат маркирани

Администраторите на "Туитър" обявиха, че "туитове" на политици, които нарушават правилата на платформата, но представляват обществен интерес, няма да бъдат изтривани, а към тях ще се прикача нов вид забележка, предаде АП.

В съобщението, публикувано в блога на социалната мрежа, че целта е "да се придаде допълнителна яснота в ситуацията". Чрез забележката потребителите ще разбират, че съдържанието нарушава правилата. Администраторите посочват, че и досега някои вписвания в разрез с правилата са били оставяни, тъй като са били от интерес за обществеността.

В съобщението не се назовава поименно президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е активен потребител на "Туитър", нито някой друг политик. Но компанията казва, че част от нейната мисия е да предоставя пространство, в което хората да могат открито да отговарят на своите ръководители.

"По естеството на своите длъжности тези лидери надхвърлят влиянието си и понякога казват неща, които могат да бъдат сметнати за спорни или да приканят към дебати и дискусии", заявяват от "Туитър".

Новата политика на социалната мрежа няма да се прилага спрямо вече публикувани "туитове". Тя ще обхваща занапред вписванията на всички правителствени представители, кандидати и други публични личности с повече от 100 хиляди последователи.

АП отбеляза, че промяната ще засили недоволството на Тръмп от социалните медии. Той редовно се оплаква, без да представя доказателства, че сайтовете на социалните медии са предубедени към него и други консерватори.

Споделяне

Още от Свят