Турция определи като неприемлив доклад на САЩ за трафика на хора

Турция определи като неприемлив доклад на САЩ за трафика на хора

Турското правителство определи като неприемлив доклад на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора, който порицава Анкара за вербуване и използване на деца войници в Сирия и в Либия, предаде Франс прес.

Докладът на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора включва списък със страни, полагащи усилия за борба с този проблем и други, които според Вашингтон не отговарят на минималните критерии за борбата срещу този трафик и не полагат сериозни усилия да ги изпълнят.

Турското външно министерство определи този доклад като неприемлив и съдържащ безпочвени обвинения.

Анкара обвини САЩ също, че пренебрегват действията на кюрдска милиция в Сирия и Ирак, която според турските власти обучава деца и ги снабдява с оръжие.

Турция е възмутена от подкрепата на САЩ за сирийските Сили за защита на народа, които тя смята за свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена борба срещу турската държава.

"САЩ се надяват да работят с Турция, за да насърчат всички групи, участващи в конфликтите в Сирия и Либия да не прибягват до деца войници", заяви тази седмица високопоставен представител на Държавния департамент.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?