Ученичка почина в двора на училище в столичния квартал "Люлин"

Ученичка почина в двора на училище в столичния квартал "Люлин"

17-годишна ученичка е починала в двора на 96-о средно училище "Лев Толстой" в столичния квартал "Люлин". Приятели на момичето обвиняват екипа на Бърза помощ, че е закъснял.

Инцидентът е станал около 19:30 часа в четвъртък. Момичето било с приятели на пейки в двора на училището, когато ѝ прилошало. Това разказа охранителят на училището Димитър Василев.

Приятелите ѝ се опитали да ѝ окажат първа помощ. Обадили се и на спешния телефон 112. Линейката е пристигнала 11 минути след подаване на сигнала, но лекарите само са констатирали смъртта на ученичката.

Причината за нещастния случай засега не е ясна.

"Дойде едно момиче и каза: "Момиче припадна!". Отидох, момичето беше седнало, придържаха го и го пръскаха с вода. Вече се бяха обадили няколко пъти на 112 за линейка. Тя дойде може би след 10 – 15 минути. Но майката дойде преди линейката и се опита да го свести. Обаче... просто бях свидетел как детето угасна... в ръцете на майка си", разказа охранителят Димитър Василев пред бТВ.

"В 20:09 ч. получаваме сигнал по системата 112 за припаднало 17-годишно момиче. Веднага, на първата минута, тръгва линейката и в 20:20 часа е на мястото на инцидента. За огромно наше съжаление заварваме момичето починало", каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Малко след 21 часа лекарите са повикани отново заради тежка нервна криза на майката, допълни Сунгарски. По думите ѝ екипът е пристига за 12 минути.

"За съжаление, гневни хора посрещат линейката, започват да ритат по нея, да блъскат по колата – тя просто не е била допусната до страдащата майка", обясни говорителката на Спешна помощ.

Момичето е учело в Професионалната гимназия по туризъм в Банкя. Психолози ще работят със съучениците ѝ, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Споделяне

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?