Ученици от Пловдив събират пари за възстановяване на дома на техен приятел

Децата организират благотворителен концерт на 23 февруари

Снимка: "Актуално"

Ученици от Френската езикова гимназия и Музикалното училище в Пловдив организират благотворителен концерт с цел да съберат средства за възстановяването на опожарената къща на техен съученик и приятел, съобщи местният сайт mediacafe.bg.

Инцидентът, оставил без дом единайсетокласника Васил Георгиев от Асеновград, се случил на 17 октомври м.г. Тогава пламъци обхващат първо втория етаж на семейната му къща, като при последвалото гасене на практика е унищожена цялата. Така се оказва, че за да бъде годна за живеене, къщата трябва да бъде построена наново.

"Нашият приятел Васко наскоро преживя нещастието да стане свидетел на това как дома му и всичките му вещи, които за голяма част от нас са даденост, изгарят и се превръщат в пепел", разказва пред електронното издание неговата съученичка във Френската гимназия Галена Ганчева. 

"Ние, приятелите и съучениците на Васил, организираме концерт във Военния клуб напълно и изцяло от наше име. Обръщаме се към всички добри сърца на този ден да подкрепят инициативата ни, защото вярваме, че можем да постигнем много, когато сме заедно", казва още момичето.

Концертът ще се проведе на 23 февруари, петък, от 19.00 часа във Военния клуб в Пловдив, като входът ще бъде символичен – 5 лева, всеки ще може да дари и допълнителни средства. Програмата включва изпълнения от класическа, българска народна музика, рок и поп музика.

"Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същият", споделя Галена пред mediacafe.

Споделяне

Още от България