УЕФА извади "ЦСКА-София" от жребия за Лига Европа

"Лудогорец" среща литовци по пътя към Шампионската лига, "Левски" започва в Лига Европа срещу черногорци

УЕФА извади "ЦСКА-София" от жребия за Лига Европа
УЕФА извади в последния момент "ЦСКА-София" от списъка с отборите, участващи в жребия за турнира Лига Европа, и включи на негово място "Дунав" (Русе).
 
"ЦСКА-София" първоначално беше включен в днешния жребий за I предварителен кръг за Лига Европа и бе с коефициент 4.175. 
 
Миналата седмица се появи информация, че въпреки неразбориите около тима на Гриша Ганчев, ЦСКА – София все пак може да играе в европейските клубни турнири. Това бе и очакването на самия клуб.
 
УЕФА в крайна сметка обаче спази собственото си правило, че нов отбор, който няма право да участва в Европа три години. Една вече е изтекла, тъй като новият клуб според УЕФА е стартирал през 2016 година. 
 
ЦСКА-София бе формиран от бизнесмена Гриша Ганчев, който отказа да оздравява затъналото в дългове дружество ПФК "ЦСКА" АД и на практика направи нов отбор с претенцията за носител на "червената" история.
 
Жребият, теглен в понеделник, отреди относително лесен противник за "Лудогорец". Тимът от Разград ще срещне във втория предварителен кръг на Шампионската лига  "Жалгирис" (Литва). 
 
"Левски" започва в Лига Европа със  "Сутиеска" Никшич (Черна гора), а "Дунав" (Русе)  срещу Иртиш (Павлодар) на Димитър Димитров – Херо. 
 
"Ботев" (Пловдив) пък ще се изправи срещу "Партизани" (Албания). 
Споделяне

Още от Спорт

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?