"Уиз Еър" спира полетите от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър

"Уиз Еър" спира полетите от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър

Всички полети на нискотарифната авиокомпания "Уиз Еър" от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември. Това се казва позиция на компанията до БТА по повод сигнал от клиенти за отменени резервации за посочените дестинации.

От компанията обясняват, че заетостта на полетите до тези маршрути не е отговорила на очакванията и в резултат софийската мрежа е трябвало да бъде оптимизирана. Допълнителният капацитет ще бъде разпределен по други маршрути през следващите месеци. 

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани и им е предоставена възможност да изберат алтернативен полет от графика на компанията, да им бъде възстановена изцяло платената сума или да получат 120% от първоначално платената тарифа в своя акаунт, които да използват за бъдещи резервации.

Единствената дестинация за пътуващите с „Уиз Еър” до Великобритания след 6 ноември остава летище Лутън, Лондон. 

От компанията посочват, че от март следващата година превозвачът планира пускането на три нови маршрута от София до Лисабон, Ница и Малага. Предвижда се и увеличаване на честотата на осем популярни съществуващи услуги.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?