"Уизеър" увеличи размера на безплатния багаж

"Уизеър" увеличи размера на безплатния багаж

Нискотарифна авиокомпания "Уизеър" въведе новата си политика за кабинен багаж, която позволява на всички пътници да пътуват с един по-голям ръчен багаж безплатно, съобщиха от унгарската компания.

От неделя пътниците вече имат автоматично право да пътуват с един ръчен багаж с максимални размери 55x40x23см и максимално тегло от 10 кг, който се покрива от цената на купения самолетен билет.

Пътниците могат да качват на борда на самолета безмитни стоки, купени на летището след премината проверка за сигурност.

За клиентите, заинтересовани от възможностите за още по-голям кабинен багаж, е налице услугата WIZZ Priority. Тя позволява на пътниците да носят допълнителна малка чанта на борда с максимални размери 40x30x18cm, която могат да поставят под седалката. Услугата гарантира, че техният безплатен ръчен багаж (55х40х23см) ще бъде поставен в кабината.

WIZZ Priority също така позволява на пътниците да не се редят на опашката при качване на борда, а да бъдат сред първите, които ще вляза в самолета.

Услугата WIZZ Priority е валидна също за пътниците, закупили WIZZ Go, WIZZ Plus и WIZZ Privilege Pass.

"Уизеър" е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа. Тя обслужва флотилия от 86 самолета Airbus и предлага над 500 маршрути от 28 бази, свързващи 144 дестинации в 43 страни.

За последната година услугите на авиокомпанията са били ползвани от 23.8 милиона пътници (за финансовата година приключваща на 31 март 2017 г.), посочват от компанията. Компанията е листвана на Лондонската стокова борса.

Унгарският нискотарифен превозвач стъпи на българския пазар през септември 2005 г. От тогава досега е превозила над 10 милиона пътници от и до трите български летища - София, Варна и Бургас. Авикомпанията предлага полети до 42 дестинации. "Уизеър" има осем самолета в България, от които седем в София и един на летище "Варна". Екипажът ѝ е от 300 служители. За първите девет месеца на тази година над 1.8 млн. пътници са пътували от и до България, което е ръст с 41 на сто спрямо година по-рано.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?