Украйна и Израел разширяват зоната за свободна търговия

Украйна и Израел разширяват зоната за свободна търговия

Украйна и Израел се договориха да разширят споразумението за свободна търговия между двете страни, и да открият центрове за високотехнологично развитие, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху след разговорите си с украинския президент Володимир Зеленски, предаде ТАСС.

"Взехме две решения: незабавно да започнем разширяването на споразумението за зоната за свободна търговия, в което да бъде включена и сферата на услугите", каза израелският премиер.

Двудневното посещение на Нетаняху в Киев е първото на израелски премиер в бившата съветска република от 20 години насам, отбелязва ДПА.

В резултат на преговорите двете страни подписаха редица споразумения - за разширяване на зоната за свободна търговия, в областта на пенсиите, селското стопанство, културата, младежта, спорта и изучаване на иврит в украинските училища и на украински език в Израел.

"Стотици хиляди израелски граждани идват от Украйна и стават жив мост между двете страни, а връзките между нас стават все по-тесни", заяви Нетаняху, цитиран от ДПА.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?