"Уникредит Булбанк" с награда за най-добра международна банка в България

Финансовото издание "Emeafinance" определи "Уникредит Булбанк" за най-добра международна банка в България в годишната си класация на финансовите институции в страните от региона на Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА), съобщиха от банката в понеделник.

По информация на "Emeafinance" наградата за "Най-добра международна банка в България” ще бъде връчена на главния изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян от директора на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Кристофър Мур в рамките на традиционната годишна среща на ЕБВР на 15 и 16 май в Лондон.

"Уникредит Булбанк" приключва 2008 г. като пазарен лидер с над 1.2 млн. индивидуални клиенти – физически лица, малки и средни предприятия, големи корпоративни клиенти. Банката разполага има една от най-големите клонови мрежи в страната с над 260 филиала.

За дейността си през 2008 г. "Уникредит Булбанк" получи признанието за "Най-добра банка" и "Най-добра инвестиционна банка" на "Euromoney", "Банка с най-добри попечителски услуги" на "Global Custodian", "Най-добра банка в България по капитал, активи, печалба" на "Financial Central Europe", Награда за корпоративна социална отговорност на АПОЗ и др.

Споделяне

Още от Бизнес