Увеличават се зам.-шефовете в Агенцията по туризъм

С двама се увеличават заместник-председателите на Държавната агенция по туризъм, реши в четвъртък правителството, одобрявайки изменения в

Устройствения правилник на ведомството. Така агенцията, ръководена от Марио ал Джебури, ще има общо трима зам.-шефове. В момента е назначен само един – Христо Христов. Новите хора в управата на ведомството ще бъдат назначени от министър-председателя Сергей Станишев.

Вероятно двата нови поста се правят, за да се обслужат политическите интереси на всички участници в тройната управляваща коалиция. Председателят на агенцията Марио ал Джебури е човек на НДСВ, Христо Христов пък представлява БСП.

Корекцията на устройствения правилник на Агенцията по туризъм закрива дирекция "Развитие на туристическия продукт", чиито функции ще бъдат поети от звеното “Туристическа политика". Целта на промяната е повишаване на ефективността на работата. Останалите две дирекции от специализираната администрация на ведомството - "Регистриране и категоризиране" и "Маркетинг, реклама и информация", остават със същите структури.

Няма да се променя и щатното разписание на ДАТ, което е 65 души.

Споделяне

Още от България