В ГЕРБ имали готов законопроект за гласуване на лица под карантина или в болница

Даниела Дариткова

"Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница с коронавирусна инфекция, да гласуват на предстоящите парламентарни избори". Това обяви пред БНР в неделя председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя се надява в оставащите седмици на парламента да бъде постигнат консенсус с останалите партии, за да могат да се гарантират правата на всички български граждани и да се постигне максимално възможно участие на всички в пандемична обстановка.

Председателката на ПГ на ГЕРБ заяви, че управляващите са готови да изпълнят всички законови ангажименти, за да се проведат коректно организирани и честни избори в страната.

Попитана дали ГЕРБ може да влезе в коалиция с БСП след парламентарните избори, тя каза: "Ние нямаме врагове, наш враг е коронавируса. ... Винаги сме държали на това да се запазят възможностите за постигане на консенсус, да не се горят всички мостове, дори и с политическите ни опоненти, защото в моменти на криза България има нужда точно от това".

По думите ѝ в партията не се обсъжда темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?