В Москва слагат кошчета за кучешки екстременти

В Москва слагат кошчета за кучешки екстременти

В най-скоро време в Москва ще се появят специални кошчета за екстременти на кучета и други домашни животни. Това съобщи на заседание на градския съвет на руската столица зам.-шефът на дирекцията за жилищно-комунално развитие и благоустройство Виктор Пчеловодов, цитиран от "Интерфакс".

За удобство на стопаните урните ще разполагат и с пликчета, които могат да използват, за да почистят след домашните си любимци, в случай, че са забравили да си вземат от вкъщи пакетче за екстрементите. Първите експериментални кошчета ще се появят до края на 2009 г. в Москва.

Освен това се планира многократно увеличаване на глобата за допускане на замърсяване от домашни животни на обществени места и в населените с много апартаменти блокове, каза Пчеловодов. Санкцията за физически лица може да стане от 1 500 до 2 500 рубли, а за длъжностни - от 2 500 до 4 500 рубли.

Проведените есенни благоустройствени работи в руската столица показали, че "се намират предостатъчно продукти от жизната дейност на кучетата", но за първите шест месеца за това, че не събират екстрементите на домашните си любимци, са глобени едва 122 души в няколко милионната Москва.

Споделяне

Още от Свят