В обръщение до нацията председателят на парламента призова за отговорно поведение

Михаил Миков

"Призовавам президента, всички институции, политически партии и неправителствени организации за отговорно поведение в тази изключително сложна обстановка". Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков в обръщение към гражданите, излъчено по БНТ и БНР.

"Обръщам се и към медиите, към журналистите за отговорно поведение. Съзнателно или не, избраният от много телевизии начин за отразяване на случващото се около Народното събрание допринася за ескалиране на напрежението", продължи Миков.

"Напомням на журналистите, най-вече на представителите на обществените медии, че справедливото и спокойно отразяване на ситуацията в столицата и в страната е дълг на всеки обективен журналист", каза още Михаил Миков.

"Очаквам президентът да определя поведението си съобразно конституционно определената му роля на изразяващ единството на нацията – на тези, които протестират, на тези, които не протестират, и на тези, които са против протестите, продължи председателят на Народното събрание.

"Убеден съм, че само успокояването на обстановката и търсенето на политическо съгласие с искрените усилия на всички държавни институции, с общата воля на всички политически партии и гражданите ще изведе България от сложната социална и икономическа ситуация, в която се намираме днес, каза още Михаил Миков.

Споделяне

Още по темата

Още от България