В понеделник започва продажбата на електронни винетки

В понеделник започва продажбата на електронни винетки

На 17-ти декември - понеделник в 14 часа започва продажбата на електронни винетки за 2019 г.

Те ще могат да се купят през сайта bgtoll.bg, през мобилно приложение и през терминали за самотаксуване. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Разяснителна демонстрация как ще се купуват електронните винетки ще бъде направена в деня, в който стартира продажбата им.

Чрез 500 терминала за самотаксуване също ще може да се купуват електронни винетки. Те ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на пътната мрежа, предимно в бензиностанциите.

Терминалите ще оперират на 8 езика - български, английски, немски, руски и на езиците на съседните на България държави - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се извършват чрез дебитна и кредитна карта. Всички купили винетка ще могат да проверят на сайта bgtoll.bg дали тя е валидна.

Цените на всички видове електронни винетки остават същите. За леките автомобили годишната е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. За леките коли ще има нов вид винетка – уикенд с цена от 10 лв. Тя ще е валидна от обяд в петък до полунощ в неделя. Предназначена е за хората, които по-рядко пътуват.

Споделяне

Още по темата

Още от България