В разговор с премиера на Катар Борисов подкрепил стабилността в Персийския залив

В разговор с премиера на Катар Борисов подкрепил стабилността в Персийския залив

Стабилността в региона на Персийския залив е от особено значение за България и региона на Балканите. Затова приветстваме и подкрепяме решаването на възникналата кризисна ситуация с политически средства и по пътя на дипломацията. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Катар Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани по повод създалата се остра дипломатическа криза в отношенията на някои арабски държави с Катар.

 

Министър-председателят изразил категоричната си позиция против всяка форма на по-нататъшна ескалация на напрежението, както и срещу намесата на външни за региона фактори. Борисов акцентирал също върху запазването на стабилността на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива, което по думите му, е в интерес на целия регион.

 

Министър-председателят посочи, че България цени своите приятелски отношения със страните от арабския свят и изтъкна сътрудничеството с Катар. От началото на настоящия месец страната ни пое и местното председателство на ЕС в Доха.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?