В събота се открива птичият лов

В събота се открива птичият лов

На 11 август – в събота, се открива ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Дневната норма за отстрел на един ловец е до 15 пъдпъдъка, а за гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина - до 10 броя. Ловуването е позволено само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето. Задължително е издаването на писмено разрешение с датата, имената на ловците и на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начина и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч, припомнят от ведомството.
 
Забранено е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, на ловни хрътки, както и на други средства и методи, нормативно недопустими при ловуване.

2757 са новите ловци, успешно издържали изпитите за придобиване право на лов и които за първи път през тази година ще участват в ловните излети. Те са част от над 118-те хиляди ловци, притежаващи членски карти и заверили билетите си  за лов за 2018 година.

За недопускане на инциденти и успешно провеждане на ловните излети, Изпълнителна агенция по горите призовава българските ловци  стриктно да спазват не само правилата за безопасност по време на лов, но и противопожарните.

Споделяне

Още от Бизнес