В Созопол печели БСП, Рейзи се заключи в щаба на ГЕРБ

В Созопол печели БСП, Рейзи се заключи в щаба на ГЕРБ

Най-вероятно кандидатът на БСП Тихомир Янакиев ще бъде новият кмет на Созопол. Той води убедително пред издигнатата от ГЕРБ Красимира Германова, показват данни от половината от преброените гласове от официалните протоколи, съобщава бТВ.

От щаба на Георгиева отказват коментар пред медиите. В офиса на ГЕРБ при нея е и дългогодишния кмет на Созопол Панайот Рейзи, който през април беше отстранен от длъжност заради обвинение за присвояване на общински средства.

Той се е заключил щаба и отказва да разговаря и с журналисти, от екипа на Георгиева обявили, че няма да дават изявления.

По-рано той се закани, че кандидатът на ГЕРБ ще бие Тихомир Янакиев и БСП с 11 гласа на балотажа. Ще бъдат само 11, за да ги боли повече, каза Панайот Рейзи минути преди края на изборния ден в неделя. На първия тур той бе избран за общински съветник.

Рейзи заяви, че е обиден от Созопол и не е очаквал кандидатът на БСП да поведе на първия тур, а Красимира Германова да остане втора. Според Рейзи всички обвинения на опонентите за купуване на гласове са неверни, докато самите те са вършили това.

Рейзи предупреди, че ако Тихомир Янакиев бъде избран за кмет, развитието на Созопол ще се забави през следващите. Закани се, че ще остане общински съветник дори и ако новият кмет е Тихомир Янакиев. "Ще остана, за да го дразня", каза Рейзи.

Споделяне

Още от Местни избори 2019

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?