В Токио бе отменено традиционното любуване на цъфналите вишни

В Токио бе отменено традиционното любуване на цъфналите вишни

Губернаторът на Токио Юрико Койке прикани гражданите на японската столица да не ходят да гледат вишневите дървета, които вече са цъфнали, за да се избегне допълнително разпространяване на коронвируса, предаде ДПА.

"Сигурна съм, че вишните ще цъфтят отново и следващата година, така че, нека очакваме да го направим в бъдеще", каза тя на пресконференция. Губернаторът прикани всички "към сътрудничество, за да преодолеем този труден период".

В Япония организирането на пикници под цъфналите вишневи дървета е многовековна традиция.

За трети пореден ден в японската столица бяха регистрирани над 40 нови случая на заразата. Към днешна дата в Япония има 2175 заразени, от които 299 в Токио и 712 от круизния кораб в пристанището на Йокохама. Общо 59 души в страната са починали от респираторното заболяване Ковид-19, причинено от вируса.

На вчерашната си пресконференция Койке призова жителите на града да стоят у дома, тъй като ситуацията е тежка и се очакват нови случаи. Думите ѝ накараха някои хора да се втурнат към магазините, за да се запасят със стоки - от инстантни нудли до тоалетна хартия, отбеляза ДПА.

Тази година в Токио трябваше да се състоят Летните олимпийски игри, но те бяха отменени поради пандемията.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус