Валери Симеонов e против допълнителните 100 млн. лв. за МВР

Обяви Ахмед Доган за аут от политиката и прогнозира, че ще има още падащи огради заради природните стихии

Валери Симеонов e против допълнителните 100 млн. лв. за МВР

Вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов се обяви срещу допълнителните 100 млн. лв. за увеличаване на заплатите в МВР. Нарече протестите на полицаите "рекет". Обяви почетния лидер на ДПС Ахмед Доган за аут от политиката и прогнозира, че ще има още падащи огради по турската граница, заради природните стихии.  

Валери Симеонов обеща да брани Пирин и да работи за законното изграждане на втора кабинка, както и за разширяването на курортите Пампорово, Чепеларе и Гела.

Парите за МВР

Допълнителните 100 млн. лв.за МВР, които премиерът Бойко Борисов обеща за повишаване на полицейските заплати в четвъртък, не са съгласувани с "Обединените патриоти", каза Симеонов пред бТВ и уточни, че той не подкрепя отпускането им. Въпросът предстои да бъде обсъден между коалиционните партньори във вторник.

Симеонов нарече полицейските протести "рекет" и добави, че даването на тези пари е "наливане на вода в каца без дъно".

"Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, защото ми прилича на наливане на вода в каца без дъно. Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да бъдат ефективно използвани парите. Това е рекет да се протестира в първия ден на европредседателството", каза Валери Симеонов.

Той допълни, че не само полицията има нужда от по-високи заплати, а цялата администрация в страната. "Не се чувствам извъртян, трябва да се опитаме да разберем какво му е положението на премиера, полицаите заплашват да блокират улици", каза Симеонов.

Доган аут от политиката

На въпроса дали е съгласен с думите на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, че настоящото управление на Бойко Борисов няма алтернатива, той отговори: "Не го уважавам този човек, нито го смятам за кой знае какъв политик".

"Не е вярно, че всички казват, че е най-големият политик... Други казват, че доста отдавна е аут от политиката, не по политически, а по други, по-скоро личностни съображения. Той толкова бели е направил на България, че не мисля, че трябва да се връщаме към него", коментира Симеонов.

Вотът на недоверие и управляващата коалиция

Колкото до вота на недоверие срещу правителството, който БСП ще внесе на 17 януари, вицепремиерът заяви: "Той няма аргументи - всичко е изсмукано от пръстите. Защо сега от опозицията заговориха за серията убийства, които се случиха през последните дни, а преди това имаха други изсмукани от пръстите и лишени от основания мотиви?"

Вицепремиерът добави, че е спокоен за коалицията.

По думите му установяването на НФСБ на ул."Раковска" 134 не е подарък. "Вчера влязохме в тези помещения, които ни се предоставиха. В плачевно състояние са, не е правен ремонт”, коментира Симеонов. По думите му сградата е знакова и за него, защото е сред първите основатели на СДС в Бургас.

Оградата по турската граница

По повод новата снимка, показваща Елена Йончева при срутен участък от ограда на турската граница, Симеонов заяви, че районът е такъв, че подобни стихии се случват.

"В периода на големи дъждове има паднали участъци - виждате ли какво се е съборило, каква стихия е. Наклоните са стръмни, маса от дървета и камъни", коментира Симеонов.

Той прогнозира, че и занапред ще има паднали огради, защото все пак има дъждове, ветрове, природни стихии.

Уточни, че в последните три седмици няма нито един минал през оградата. Това е не само заради съдействието на турските власти, но и заради натрупания опит на полицаите.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?