Валери Симеонов вещае промени в управляващата коалиция

Валери Симеонов вещае промени в управляващата коалиция

Сериозни промени ще настъпят в управляващата коалиция през месец септември. Това прогнозира лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който присъства на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива, цитиран от БНР в неделя.

По думите му предстои и възраждането на патриотичните сили чрез нова коалиция "Обединени патриоти". Това ще стане след предстоящия коалиционен съвет с ВМРО, каза бившият вицепремиер.

Още на политическия съвет през септември ще поставим тежки въпроси пред премиера Борисов, заяви Симеонов.

"Държавата не върви на добре, в една тежка криза се намираме в момента - икономическо-политическа, защото България в последните месеци получава много тежки удари, основно икономически, това са тежкото състояние на българската енергетика, случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации. Продължава финансирането на ТЕЦ "Варна" на Ахмед Доган с държавни пари. Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканска чума. Честито, два милиарда сме назад и ще става още по-зле. Третият удар върху икономиката на България – туризмът. Плажовете на България са една оглозгана от мутрите кочан варена царевица. Това е!", заяви лидерът на НФСБ.

Според него политическа криза има "защото ДПС за съжаление възвръща позициите, които беше загубила точно по времето на Цветанов".

"Интересно ми е какъв  ще е резултатът от местните избори сега в тези смесени райони, където беше пробил Цветанов със създадена организация на ГЕРБ", коментира той.

По думите му трябва да се спре захранването на определени лобита, близки до властта. 

Споделяне

Още по темата

Още от България