Възстановява се за движение обновен участък от бул. "България"

Възстановява се за движение обновен участък от бул. "България"

От неделя се възстановява движението по обновения участък от бул. "България" - от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстен път в посока кв."Бояна", който е цялостно рехабилитиран, съобщиха в петък от Столична община.

Извършен е ремонт на трасето с дължина 1350 м, поставена е 17 000 кв.м метална мрежа, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над ул. "Васил Стефанов", преди Околовръстен път. Продължава работа по тротоарите и велоалеите, добавят от общината.

Преди това бяха ремонтирани участъците на бул. "България" от бул."Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков", както и от Околовръстен път до моста на р.Боянска, припомнят оттам.

Същевременно от неделя ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно бул. "България" в посока център, в участъка от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстен път. Отново от неделя до 14 септември 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. "България" в участъка от ул. "Тодор Каблешков" до Софийски околовръстен път в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. "България" в посочения участък.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока ж.к. Дружба-2): от спирка с код 2458 "НИМ" (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. "Никола Петков" - бул. "Братя Бъкстон", по бул. "Братя Бъкстон", по ул. "Тодор Каблешков", по бул. "България" и по маршрута до ж.к. "Дружба-2".

В обратна посока маршрутът не се променя. Детайлният маршрут на линия 304 може да се види на сайта на общината.

Споделяне

Още от България