Велчев и Доган се срещнаха с бизнес клуб "Възраждане"

Членовете на Български Бизнес Клуб "Възраждане" се обявиха за създаването на работещ орган между бизнеса и управляващите. Идеята е била обсъдена на срещи с лидера на ДПС Ахмед Доган и с министъра на финансите Милен Велчев.

Целта на този орган ще бъде да спомогне за вземането на правилни решения, свързани с икономическото развитие на страната, съобщиха от бизнес-клуба. Милен Велчев е подкрепил идеята, защото бизнесмените можели да имат добър принос за определяне на икономическата стратегия на правителството, тъй като ежедневно се срещат с различни проблеми.

Председателят на клуба Емил Кюлев и Илия Павлов са заявили пред министъра на финансите, че въвеждането на ДДС върху туристическите услуги, продавани в чужбина, ще намали конкурентноспособността на страната.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е заявил пред членовете на клуба, че "Възраждане" се възприема положително сред политическите среди заради идеите за възраждане на българската икономика. Според членовете на клуба комуникацията между политическия елит и едрите предприемачи трябва да се издигне на европейските стандарти. Доган смята, че това ще стане с приемането на закон за лобистката дейност.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?