"Великденските яйца" на Гугъл

Почти всички ние използваме търсачката на Гугъл ежедневно, но само малцина от най-ентусиазираните потребители са успели да открият заложените от разработчиците на гиганта скрити функции – т. нар. "великденски яйца".


С този термин се отбелязват всички необявени (и често скрити) възможности в света на информационните технологии. Причината за тяхната поява в повечето случаи е или прекалено много свободно време при някой от кодиращия екип или опит да бъдат възнаградени най-отдадените и любопитни ползватели на продукта.


И така, ето малък подбор от интересните "яйца":


1. Потърсете "Atari breakout" и след това отидете в секцията Снимки. Ще можете да се насладите на една ретро игра, съставена от изображения, свързани с Атари.

 

2.  Super Mario Brothers ще Ви напомни за кратко легендата Супер Марио. Кликайки квадратчето, което се показва като допълнение към информационното поле, ще изскочи монета. Да, това е същата монета, която Марио преследва сред градини от агресивни гъби и хищни костенурки.... Ще разбере този, който е живял 90-те!

 

 

3. Напишете Askew и не бързайте да обвинявате зрението си за резултата.

 

 

4. Blink html ще накара думата blink (от англ. - мигам/премигвам) ... да мига.

 

 

5. Do a barrel roll – Гугъл ще се завърти няколко пъти около оста си.

 

 

6. Преди да потърсите "Zerg rush"помислете добре! Гугъл ще унищожи търсените от вас резултати, НО има начин да противодействате – отстреляйте колкото може повече от вредните О-та и спасете резултатите си.

 

 

7. Bletchley Park ще покаже закодирано местоположението на прословутия център за разбиване на кодове във Великобритания.

 

 

8.Тhe loneliest number изкарва калкулаторът на Гугъл, показващ числото едно. Препратката е към песента "One is the Loneliest Number."

 

 

Това е само малка част от постоянно допълващия се списък със изненади. Някои се премахват и отстъпват място на нови, други, добили вече популярност, ще можем да откриваме и в близко бъдеще.

Споделяне

Още от IT

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?