Венецуелското консулство в Маями може да бъде изхвърлено заради неплатени наеми

Венецуелското консулство в Маями може да бъде изхвърлено заради неплатени наеми

Изпитващото финансови затруднения венецуелско правителство може да загуби консулството си в Маями, което не е плащало наема си от август, съобщи Асошиейтед прес.

Искането Венецуела да опразни сградата е подадено на 15 февруари в съд в Маями-Дейд. Според собственика, който строи и най-високия небостъргач в Маями - Панорама тауър, Каракас дължи 142 119 долара за неплатени наеми.

Възможното изгонване от сградата на консулството е голям удар за венецуелското правителство, което беше собственик на сградата до 2005 г., когато тя беше продадена за 70 милиона. На 14 февруари президентът Николас Мадуро заяви, че консулството, което беше затворено от 2012 г., ще поднови работа, за да улесни гласуването на президентските избори, насрочени за 22 април.

"Фактът, че Венецуела не може да събере дори толкова дребна сума, ви показва в какво тежко състояние е", заявява Рус Дален, инвеститор от Маями, специализиращ във венецуелски ценни книжа.

В края на миналата година венецуелските дипломатически представителства по света получиха нареждане да затегнат коланите и да предоговорят наемите, показва паметна бележка на външното министерство, до която АП е получила достъп. Дипломати в няколко страни се оплакват, че от месеци не са получавали заплати, съобщава агенцията.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?