Видимите резултати - "Цариградско шосе" се разпада след една зима

"Калистратов груп" ще отстрани за своя сметка появилите се дефекти

Най-големият и натоварен столичен булевард "Цариградско шосе" започна да се разпада само година след основния му ремонт. За това алармира гражданското сдружение "Спаси София", което от години следи качеството на ремонтите в столицата.

Неправителствената организация публикува снимки във "Фейсбук", от които се виждат цепнатини по асфалтовата настилка. Дефектите са в участъка между 4 и 7 километър, който беше пуснат за движение в края на 2015 г.

Цената на ремонта на булеварда беше малко над 20 милиона лева, но тя не се изчерпа само с това. Столичани платиха много по-тежка цена, изтърпявайки в продължение на почти две години тежки задръствания. Ремонтът доведе до по-големи разходи за икономиката на града, които няма как да бъдат пресметнати, пише "Спаси София".

Напукване на асфалта в някои участъци на бул. "Цариградско шосе" е установено от  дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община в началото на седмицата, съобщиха от пресцентъра на "Московска" 33.

За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят "Калистратов груп".

Фирмата за своя сметка е организирала аварийно запълване на пукнатините с битумна паста, която да не позволи разширяване на пукнатините по настилката, се казва в съобщението на общината. 

По искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова специализираната лаборатория на Агенция "Пътна инфраструктура" ще изследва в дълбочина асфалтовите пластове. Ще бъдат направени и сондажи за установяване на причините за напукването, е посочено в съобщението.

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" в участъка от надлеза при бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър. Малинов"  беше извършен преди три години от фирмата "Калистратов груп".

Реконструкцията е в гаранция и фирмата изпълнител ще извърши за своя сметка цялостен ремонт на всички констатирани дефекти при подходящи метеорологични условия, е посочено още в съобщението на общината.

Споделяне

Още по темата

Още от България