"ВиЕмУеър България" получи сертификат за първокласен инвеститор

"ВиЕмУеър България" получи сертификат за първокласен инвеститор

Американската компания "ВиЕмУеър България" (VMwarе Bulgaria) е сертифицирана като инвеститор от най-висок клас "А" от Българската агенция за инвестиции.

Отличието е връчено заради продължаващият ангажимент на компанията в ИТ сектора в България, който включва разрастване на екипа до 1500 служители, съобщиха от дружеството.

"Имаме едно добро партньорство и искам да ви поздравя от името на Министерството на икономиката за това, че утвърждавате България като един от лидерите в ИТ сектора в регионален и глобален мащаб", каза зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов при връчването на сертификата.

"Преди 12 години, когато основахме офиса в България, екипът ни беше само от 170 човека, а днес вече сме над 1000. Плановете ни са да продължим да се разрастваме. Съвсем скоро ще се преместим в нов офис за 1500 човека и няма да спрем там, защото офисът се позиционира като един от топ 3 в глобален мащаб за "ВиЕмУеър"", каза Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на "ВиЕмУеър" за България и региона за Югоизточна Европа и Близкия изток (EMEA), цитирана в съобщението.

"Имаме дълги и сериозни отношения с България и се фокусираме върху най-важното в технологичния бизнес – талантите. Офисът ни в София работи по всичките продукти на "ВиЕмУер" и с активното участие на локалното ръководство продължаваме да растем", посочи Рей О’Фарел, изпълнителен вицепрезидент и главен технически директор на "ВиЕмУеър".

Американската компания VMware е създадена през февруари 1998 г. Тя предлага софтуерни решения в областта на облачните услуги и виртуализацията. През годините разширява бизнеса си чрез органичен растеж и придобивания. За компанията работят над 21 700 души в цял свят, а приходите ѝ за 2017 г. достигнаха 7.92 млрд. долара. Пазарната капитализация на групата е 67 млрд. долара.

"ВиЕмУеър" откри офиса си в България през 2007 г. През последните няколко години към развойната дейност беше прибавена и значителна експертиза в посока бизнес операции. Развойният център на компанията в София е най-големият в регион ЕМЕА. В него работят около 1000 експерти, основно разработчици. Оборотът на българския офис за 2017 г. достигна 89 млн. лв. През 2018 година компанията получи приза за най-добър работодател в България на AoN.

Споделяне

Още от Бизнес