Виетнам ще прави цигари по рецепти на “Булгартабак“

Виетнам ще прави цигари по рецепти на “Булгартабак“

Виетнам ще започне да произвежда цигари по рецепти на “Булгартабак“ и стоката ще се търгува в страните от Азиатския континент,. Това станало ясно по време на посещение във Виетнам на зам.-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров, чиято визита започна в края на миналата седмица, съобщиха от пресцентъра на агроведомството.

 

От месец март технолози от “Булгартабак”, която през 2011 г. бе приватизирана от руската “ВТБ Инвест“, ще започнат работа във виетнамското държавна фирма за производство на цигари "Винатаба" по внедряване на рецептите на българското дружество.

 

“Винатаба“ има 22 производствени предприятия за първична преработка и производство на цигарени изделия и управлява целия тютюнев сектор във Виетнам. Тя се занимава с производство на суров тютюн, преработка и търговия. "Винатаба" има създадени съвместни предприятия с "Филип Морис" и "Джапан Табако". Повече от заводите работят на ишлеме за чужди компании. Имат само две собствени марки и произвеждат годишно около 100 мил. къса цигари.

 

Във Виетнам се отглежда само едролистен тютюн от сортова група "Вирджиния". В страната годишно се произвеждат около 28 000 тона суров тютюн, посочват от земеделското министерство.

 

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?