Вилхем Краус е спокоен за обвиненията на прокуратурата

Не съм информиран за намеренията на Върховната касационна прокуратура и приемам напълно спокойно тези обвинения, които се тиражират в публичното пространство. Това заяви бившият министър на транспорта Вилхем Краус.

Днес бившият министър от първото правителство на Иван Костов заяви, че иска съдът да отговори на всички въпроси и да установи истината. "В моите решения като министър не съм предприемал незаконни действия", каза Краус.

Вчера зам.-главният прокурор Христо Манчев обяви, че срещу двама бивши държавници има заведени следствени дела и до дни срещу тях ще бъдат внесени обвинителни актове в съда. Той не пожела да назове имената им, но според информация в медиите обвинения се подготвят за бившия транспортен министър Вилхем Краус и бившия министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

Краус бе привлечен като обвиняем м. г. и му бе определена мярка за неотклонение парична гаранция заради ремонта на станцията на Ръководство "Въздушно движение" на "Копитото". РВД отпуснало близо 7 млн. долара, без има право да отпуска средства за такава цел. Краус е обвинен за престъпления по служба.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?