Висока топка: Кирил Домусчиев vs Наско Сираков

Задочната разправия между "Кирчо от Делиормана" и бившия футболист преди конгреса на БФС

Висока топка: Кирил Домусчиев vs Наско Сираков

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев влезе в конфликт с легендата на "Левски" и негов колега в изпълкома на БФС Наско Сираков. Повод затова станаха слуховете, че бившият футболист може да се кандидатира за президент на съюза на предстоящия конгрес.

"Твърдо ще подкрепя Борислав Михайлов, ако реши отново да се кандидатира за президент на БФС. Другите две имена – Любослав Пенев и Наско Сираков, са абсурдни. Ако можете, кажете ми през последните 7-8 години къде са били управници те? Извинявайте, ама председателят на футболния съюз трябва да е авторитет, да, но трябва да има и визия, концепция за нещата, да е създал, построил нещо в живота си", заяви Домусчиев пред "Спортал".

Като основна заслуга на Михайлов в родния футбол той посочи построяването на новата база на националния отбор в Бояна. Добави и, че легендарният вратар бил признат в УЕФА, "където го преизбират не за първи път – а там, да знаете, прости хора няма".

"Кой стои зад кандидатурите на Наско и Любо? Кръгът "Царско село" и определени президенти на клубове, естествено. Все пак не сме паднали от Марс. Нека има кандидатури, но хората да бъдат с качества, да имат определени постижения, на база на които делегатите да изберат най-добрия. Това, че си бил добър футболист, нищо не значи. Матеус да не би да е добър треньор или мениджър? Защо не го направят него президент", попита риторично босът на "Лудогорец".

Реакцията на Сираков не закъсня, като той използва Фейсбук профила на съпругата си Илиана Раева, за да му отговори.

"Днес с учудване прочетох, че Кирчо от Делиормана, обикаляйки студиа и сайтове е намесил и моето име в поредния си медиен залп. Разбира се, че нямаше да взема отношение, ако ставаше въпрос за параходи и яхти. Там си ги мерят с вицепремиера. Но той решил да прави публична оценка за това дали ставам или не ставам за футбол. Днес ще му отговоря много кратко", започва изявлението си бившият нападател.

"Кирчо, за още 20 години да си купиш ТВ правата за българското първенство, за следващите 20 години да си купиш първенството на България по футбол, пак само ще сънуваш, че можеш да достигнеш Сираков във футбола! Продължавайте с твоите 100-150 фена със сандвичи в ръка (знам откъде са им сандвичите) да скандирате "българи юнаци" на вашите мачове, а аз гледайки ще се опитам да видя повече от едно българче в отбора – Светльо Дяков, незнайно как попаднал в отбора", пише Сираков, обобщавайки: "Няма Що, огромен принос и огромна полза за българския футбол..."

"От медийните ти изявления днес разбирам, че с каквото и да реша да се занимавам, ще трябва да те питам ставам или не ставам. Не знам как ти ги ражда главата тия, Кирчо? И друго разбрах: Щял съм да се кандидатирам за президент на БФС. Комична е истерията ти за моята кандидатура, Кирчо, която е плод на твоята фантазия и на кръга около теб! Такава кандидатура няма, ама кво ти пука", добавя легендарният футболист.

Позицията му завършва с предупреждение към Домусчиев, че Сираков е "гърмян вълк" и не се плаши от "медийни войни". "Да си знаеш, че няма да ти е лесно с пушката срещу мен...", заключва Наско Сираков.

Споделяне

Още от Спорт