Виталий Кличко опроверга, че слага край на боксовата си кариера

Виталий Кличко опроверга, че слага край на боксовата си кариера

Говорителят на украинския боксьор тежка категория Виталий Кличко - Оксана Зиновиева, опроверга информация на украински издания, цитирани от руското Лента.ру, че той смята да сложи край на кариерата си. По-рано в понеделник изданието цитира думите на Кличко: "Не смятам повече да се боксирам".

Според уточнението на Зиновиева боксьорът е имал предвид, че няма да продължи кариерата си твърде дълго и ще я прекрати преди по-малкия си брат Владимир. "Още неведнъж ще се вдигне украинският флаг и ще звучи химнът, когато на ринга излиза Кличко", посочи Виталий и определи брат си като по-талантливия от двамата. 

За последен път 41-годишният Кличко излезе на ринга на 8 септември, когато защити в зрелищен мач с претендента Мануел Чар от Германия световната си титла в свръхтежката категория на Световния боксов съвет (WBC).

 

След мача с Чар Кличко заяви, че продължаването на спортната му кариера ще зависи от резултатите от изборите за украинския парламент, които ще се състоят на 28 октомври и в които ще участва партията на Кличко "УДАР".

 

Според изследване на Центъра на социалните и маркетингови проучвания и Института за политически и етно-национални изследвания, ако изборите за президент на Украйна бяха в близките дни, за Кличко щяха да гласуват 11.9 на сто от избирателите, а за действащия държавен глава Виктор Янукович – 22.1 процента.

 

Предпочитанието на политиката пред ринга от страна на Виталий Кличко бе определено от британския боксьор Дейвид Хей като претекст за избягване на "най-големия и добър бой" с него.

 

Мениджърът на Кличко Бернт Бент обаче коментира, че "боят за демокрацията и против корупцията е по-важен от битката с Хей".

 

Хей бе световен шампион в WBA (Световната боксова асоциация) преди през юли 2011 г. по-малкият брат Кличко да му отнеме титлата, което накара британецът да търси реванш от по-големия Виталий, припомня изданието.

 

За своята професионална кариера Виталий Кличко е изиграл 47 срещи. В 45 от тях е победил, 41 пъти от които с нокаут. Само две са отбелязаните поражения.

Споделяне

Още от Спорт