Вивиан Рединг: Британската политика може да насърчи екстремизма

Сн. БГНЕС

Британската политика по отношение на Европа крие опасността да насърчи екстремизма и крие рискове, що се отнася до националната сигурност, заяви еврокомисарят за правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг, цитирана от "Файненшъл таймс".

 

В интервю за вестника Рединг казва, че дебатът във Великобритания за имиграцията е "емоционален и популистки" и отхвърля твърденията, че премиерът Дейвид Камерън трябвало да възприеме по-твърд подход заради заплахата от Британската партия на независимостта.

 

"Никога не можеш да заобиколиш крайните с крайности - без значение дали става дума за крайната десница или крайната левица", посочи тя.

 

"Щом почнете да говорите на един език, ги правите приемливи".

 

Рединг е обезпокоена от дебата във Великобритания за имиграцията, заявявайки, че той има много малко общо с реалността и пренебрегва факта, че Обединеното кралство е най-големият износител в останалата част от ЕС, отбелязва "Файненшъл таймс", цитиран от БТА.

 

Според нея, ако Лондон започне да отнема права на имигрантите в страната, това може да има последици за британците, които живеят в чужбина.

 

Рединг заяви, че британците ценят изключително много правилата на ЕС за свободно движение и че британските работодатели имат силно желание да наемат още работници от чужбина.

 

Но тя призна необходимостта от справянето със "социалния туризъм" и заяви, че иска да работи с кметове от цяла Европа, за да се потърсят решения на социалните проблеми, които големите притоци на мигранти пораждат.

 

Рединг критикува и определени планове на Великобритания по някои правила на ЕС в сферата на правосъдието и вътрешните работи.

 

Еврокомисарят ще участва днес в граждански диалог в Лондон за бъдещето на Европа.

Споделяне

Още от Европа