Властта откри поредната частна кардиологична болница

Премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Десилава Атанасова, депутати и лекари откриха в сряда новата многопрофилна частна болница “Сити клиник кардиологичен център” в София.

През последните години частните болници в областта на кардиологията в цялата страна се роят постоянно, тъй като кардиологичните клинични пътеки са сред малкото щедро платени от НЗОК. Новото лечебно заведение също очаква да сключи договор с касата и вече е привлякло в екипа си едни от най-добрите специалисти в тази област от конкурентни болници като “Токуда“ и “Света Екатерина“.

 

Премиерът пожела на медицинския екип на лечебното заведение да изписва пациентите "здрави, за да могат да работят". По думите му заделените средства за здравеопазване от над 3 млрд. лева са недостатъчни, а "частните болници инвестират и са на печалба". По думите на Борисов частните болници "не са ни в такава тежест, за каквато някои се опитват да намекнат".

 

“Навлизането на високите технологии в българското здравеопазване дават ново качество на болничната помощ и създават възможности за конкуренция, от която най-голяма полза имат българските пациенти”, заяви здравният министър Десислава Атанасова.

 

Лечебното заведение разполага с диагностичен-консултативен център с модерни технологии, спешно отделение, 5 операционни зали и 2 ангеографски лаборатории. В нея се намира и първият у нас магнитен резонанс с ултрависоко поле – 3 Тесла. Инвестицията в новата болница надхвърля 30 млн. лева.

 

Управител на болницата, според Търговския регистър, е Андрей Марков, бивш член на управата на здравно-осигурителното дружество “Юнайтед здравно осигуряване” ЕАД и бивш икономически директор на болница "Света Екатерина".

 

Едноличен собственик на капитала е “Сити хоспиталс енд криникс“ ЕООД, което пък се притежава от базираното в Люксембург дружество “Сити хелткеър“. Болницата в София е втората на тези собственици, които имат клиника със същото име и във Варна.

 

Болницата в София се рекламира с това, че ще работи “по американски стандарт“ и има сключен договор с университета в Харвард за обучение на специалисти.

 

Новата болница се намира на южната дъга на околовръстното шосе, близо до булевард "Черни връх".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?