ВМРО очаква разцеплението в ДПС да провокира създаването на протурска партия

ВМРО очаква разцеплението в ДПС да провокира създаването на протурска партия

Разцеплението в ДПС, провокирано от изключването на вече бившия председател Лютви Местан заради критиките на почетния лидер Ахмед Доган, ще доведе до създаването на радикална протурска партия.

Това прогнозира евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в петък пред Нова телевизия.

"Политиката, провеждана в България от агентите на Турция в ДПС, рано или късно ще достигне до много по-сериозни искания, отправени към нас – включително териториални претенции", смята националистът.

Според него "безспорно по времето на председателството на Лютви Местан ДПС се е превърнала във функция на турската политика".

"Забележете кой стоеше на пресконференцията до Местан. Това беше Хюсеин Хафъзов, който е пряко свързан с превземането на Главното мюфтийство от страна на хора, посочени от Ердоган. Според запознати в българските 11 районни мюфтийства има повече от 70 чужди служители с дипломатически паспорти, турски граждани, които са в мюфтийствата и определят вътрешната работа на българите мюсюлмани. Това се нарича национално предателство и настоявам тези хора да бъдат показани", влезе в реториката на Доган евродепутатът от ВМРО.

Според него и Доган, и Местан са работили за турския национален интерес и ДПС в момента е заплаха за българската национална сигурност.

Междувременно политологът Татяна Буруджиева не трябва да се обръща сериозно внимание на коментарите, че случилото се прави нарочно на Коледа.

"Докато винаги на избори ДПС намира начин да вдигне градуса с определен тип действия чисто предизборно, според мен сега, когато и да беше станало това изказване на Ахмед Доган и смяната на Лютви Местан, ние щяхме да им обърнем внимание", коментира бившият депутат от БСП.

Споделяне

Още от Свят