Внук на испанския крал се простреля неволно

Снимка: БГНЕС

13-годишният внук на испанския крал Хуан Карлос - Фелипе Хуан Фройлан, се е прострелял неволно в крака. Тийнейджърът се самонаранил с винтовка. Инцидентът е станал в понеделник, съобщиха испанските медии.

Фелипе Хуан е син на по-голямата дъщеря на испанския крал – инфанта Елена. Фелипе заедно с баща си и сестра си се упражнявал в стрелба в една от крайградските вили на семейството в Сория.

Според очевидци на инцидента по време на тренировките момчето е произвело случаен изстрел, който наранил десния му крак. Веднага след нелепата случка момчето било транспортирано в болница и в момента се намира в елитна мадридска клиника. Във вторник сутринта раненият тийнейджър бил посетен от баба си – кралица София.

Инцидентът предизвика бурни дискусии на страниците на местната преса, които задават един основен въпрос – защо на 13-годишно момче е било разрешено да стреля с оръжие. Според испанските закони това може да се прави от лица, навършили 14 години, след получаването на съответното разрешение от Националната гвардия.

Испанските медии припомнят, че братът на Хуан Карлос Алфонсо е загинал на 14 години точно от изстрел, но в главата. Смъртта на Алфонсо все още е забулена в тайна и не се знае как момчето е успяло да се гръмне в главата.

Споделяне

Още от Свят