Водолази извадиха втората черна кутия на самолета на "Еър Ейша"

Водолази са извадили втората черна кутия от останките на самолета на авиокомпания ЕърЕйша, който падна в Яванско море на 28 декември, съобщиха информационните агенции.

Записващото устройство на разговорите в пилотската кабина е на борда на кораб на индонезийския военноморски флот и се очаква да бъде изпратено в столицата Джакарта за анализ, съобщи
представител на министерството на транспорта, цитиран от индонезийския телевизионен канал Метро ТиВи.

Очаква се устройството да е записало всички разговори между главния пилот и помощник-пилота по време на продължилия 42 минути полет. Устройството е било извадено изпод тежките останки на крилото на самолета на дълбочина от около 30 метра, един ден след като бе намерена черната кутия с данните на полета.

Записите от двете кутии ще помогнат на следователите да възстановят веригата от събития, довели до инцидента. Еърбъс А320-200 загуби контакт с авиодиспечерите при лошо време на 28 декември 2014 г. при полет от втория по големина град в Индонезия Сурабая към Сингапур. Загинаха всички 162 души на борда.

Националната комисия по транспортна сигурност посочи, че ще бъдат нужни между един и три дни да бъдат свалени записите и няколко месеца за анализа им.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?