Военните, които живеят при роднини, няма да получават компенсации за наем

Военнослужещите, които не разполагат със собствени жилища, но живеят при роднини, няма да получават компенсации за наем. Това предвиждат промени в наредбата за отдаване под наем и за разпореждане с имоти от ведомствения жилищен фонд на МО, одобрени от Министерския съвет в четвъртък.

Правителството одобри и предложената от министъра на отбраната реорганизация в структури на МО, която ще доведе до намаляване на щатовете в администрацията.

Реорганизира се специализираната администрация на ИА "Социални дейности на МО". Тя ще бъде разпределена в пет дирекции, като досегашната "Служебни жилища и инвестиционна дейност" става "Инвестиционна и експлоатационна дейност" и се създава нова - "Служебни жилища и имоти". Поради прехвърлянето на функции нейният щат ще бъде намален с 34 бройки, докато администрацията на МО ще бъде увеличена с 3 щата.

Киноархивът, наличната кинотехника, телекино, монтажната станция и резервни части от архива на закритата ИА "Военни клубове и информация" ще бъдат предадени за съхранение и ползване на Националния военноисторически музей. Ансамбълът на

Българската армия пък ще премине към Националната гвардейска част.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?