Волен Сидеров: Какво налага общо заседание на българското и турското правителство?

Какво налага да има общо заседание на българското и на турското правителство, какви общи братски проблеми ще решаваме с правителството на държава, която не е член на ЕС и не крие своите неоосмански амбиции по отношение на България. Това попита председателят на ПГ на "Атака" Волен Сидеров в декларация от парламентарната трибуна в петък.

Поводът за изявлението е "фамозното" по думите му посещение на българска правителствена делегация в Анкара с аргумента, че ще се прави връзка с Турция за доставка на газ, за да не сме зависими от Русия.

Волен Сидеров посочи, че България не поставя нито един национален въпрос за решаване пред турските управляващи - не се придвижва въпросът за обезщетенията за наследните на бежанците от Тракия и за екзархийските имоти. По думите му тези въпроси няма да бъдат поставени и при това посещение, защото са неудобни.

Свидетели сме на васална политика, каза лидерът на "Атака" отбеляза, че влизането на Турция в ЕС трябва да срещне отпор в България. Позицията на ГЕРБ по въпроса била неясна, каза Сидеров и предположи, че може би на това посещение ще бъде потвърдено под сурдинка, ще бъде даден знак, че България е "за" влизането на Турция в ЕС.

Настояваме да има референдум по въпроса, отбеляза председателят на "Атака".

Споделяне

Още от България