Волен Сидеров се отказа от имунитета си

Волен Сидеров, снимка БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е декларирал, че се отказва от имунитета си, обяви в сряда в началото на заседанието на Народното събрание неговият председател Цецка Цачева.

Сидеров ще отговаря пред съда за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Делото му бе спряно още на първото заседание на съда в средата на октомври.

Инцидентът, за който Сидеров бе изправен пред съда, е от 6 януари т.г., когато лидерът на "Атака" предизвика грозен скандал на борда на самолет, летящ от София за Варна, нападайки словесно френския културен аташе Стефани Дюмортие, като дори бе поискал от нея да се легитимира с документ за самоличност.

Впоследствие националистът е продължил да крещи и обижда всеки, който му направи забележка, докато пътниците бяха извозвани с автобус от самолета до терминала на варненското летище. Потърпевш в случая се оказа Димитър Бахнев, когото политикът блъскал, обиждал и опитал да изрита и удари, става ясно от представените по делото доказателства.

Сотир Цацаров поиска имунитетите на още четирима депутати - Цветан Цветанов от ГЕРБ, Илия Илиев от ДПС, Димитър Димитров и Георги Свиленски от БСП. Те вече се отказаха от депутатската си защита.

Споделяне

Още по темата

Още от България