Волен Сидеров вече е почти висшист, може да се кандидатира за президент

Няма никакъв проблем да бъда кандидат за президент от името на "Атака", заяви пред журналисти в петък в Шумен лидерът на партията Волен Сидеров. Той се яви на защита на дипломна работа по теология в университета "Епископ Константин Преславски". Темата на защитата бе "Монотеизъм и политеизъм в Свещеното писание на Стария завет" в магистърската програма.

"В това отношение съм най-лесен, явявал съм се на президентски избори и няма никакъв проблем да бъда кандидат за президент от името на "Атака", каза Сидеров в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за държавен глава.

Според Сидеров е притеснително, че още няма яснота за другите кандидатури. Не виждам лидери на други партии, които да кажат ясно като мен - аз съм готов да изляза на президентски избори, добави той.

Сидеров посочи, че една година преди вота трябва ясно да се каже кой с кого ще се яви на изборите и какво ще направи след тях, а не до последния момент "да се въртят някакви комбинации".

До момента само премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му ще издигне за кандидат-президент сегашния вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Впоследствие обаче отбеляза, че решението може да бъде ревизирано, а е лансирал кандидатурата на Цветанов заради множеството въпроси от медиите дали той няма да се включи в надпреварата.

На въпроса дали като теолог вижда някакъв знак в падналия в сряда гръм над парламента Волен Сидеров отговори, че това може да се приеме като поличба, която предупреждава народните представители да помнят защо са там и кой ги е изпратил.

Често трябва да се припомня, че сме не само смъртни, но и внезапно смъртни, защото като гледам някои колеги в парламента и други с власт, оставам с впечатлението, че са безсмъртни, допълни Сидеров.

Той коментира още, че президентът Георги Първанов се държи като политик в предизборна кампания. Всички гадаем какво ще прави президентът, затова нека той открито да каже какъв проект ще прави, призова Сидеров.

Споделяне

Още от България