Враца задимена от самозапалил се софийски боклук

Враца е задимена и трудно се диша заради самозапалил се софийски боклук на местното сметище. Това алармираха жители на града, цитирани от агенциите.

Пламъците избухнали около 19 ч. в сряда на площадка за събиране на твърди битови отпадъци, близо до военното поделение в града. Бдителни врачани подали сигнал на тел. 112.

Пристигналите на място огнеборци установили, че горят балирани пластмасови боклуци, докарани от София. На тази площадка в сметището се складират предимно столичните отпадъци, коментираха и врачани.

Пожарникарите пък се оплакали от затруднено водоснабдяване. Това ги принудило да се борят с пламъците с водоноски повече от 15 часа. Изпратени са и били и три пожарни коли.

"Целият град е задимен, не може да се диша. Балкана изчезва ту от едната страна, ту от другата, в зависимост от това накъде духа вятъра", разказа Катя Маркова. Тя е млада майка и заради пожара не могла да изведе децата си на разходка.

От общината в града увериха, че до този момент няма опасност от обгазяване на населението. "Черно е, като в мъгла сме, как да няма опасност", контрират обаче врачани. Според свидетели пожара е овладян, но продължава да тлее и до момента.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?