Всички ученици се връщат в клас от 31 май

При промяна на ситуацията обучението отново ще може да премине онлайн

Всички ученици се връщат в клас от 31 май

От 31 май тази година се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от 5-и до 11-и клас. Това става съгласно заповед на министъра на здравеопазването от 18 май тази година, съобщиха от МОН.

В училищата ще продължат да се прилагат противоепидемичните мерки за дезинфекция и носенето на маски. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50% от родителите, съгласувано с обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище.

След приключване на тази процедура се уведомява регионалното управление на образованието. Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение.

Не е необходимо разрешение от министъра, когато по преценка на директора към дистанционно обучение преминава отделна паралелка от училището.

Остава възможността със заявление родители да пожелаят децата им да продължат да се обучават онлайн и след 31 май.

Срокът за преминаване към обучение от разстояние ще се съобразява с епидемичната обстановка в училището. Стремежът ще бъде дистанционните занятия да не продължават повече от 10 учебни дни.

Споделяне

Още от България