Всяка втора данъчна декларация за 2017 г. е подадена онлайн

Всяка втора данъчна декларация за 2017 г. е подадена онлайн

Офисите на данъчната агенция приключиха приема на декларации за доходите на физическите лица през 2017 г., но по интернет документът може да се подава до полунощ на 30 април, съобщиха от Националната агенция по приходите в последния ден за обявяване на приходите на гражданите от граждански договори, хонорари, наеми, продажба на произведена от тях селскостопанска продукция или собствени художествени произведения .

Подадени са над 500 000 декларации, почти половината от които онлайн, подписани с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код - ПИК. Данъчните отчитат сериозно повишаване на интереса към е-подаването на декларации от физическите лица.

"Всяка втора декларация за доходите е получена онлайн тази година. Интересът към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време както на гражданите, така и на администрацията“, коментира по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор "Обслужване“ в НАП

В края на март Комисията за защита от дискриминация определи като “дискриминационна“ отстъпката от 5% от данъците при подаване на декларацията по електронен път до края на януари.

НАП има право да наложи глоба до 500 лева за неподадена декларация и до 1000 за декларирани неверни данни.

Споделяне

Още по темата

Още от България