Янаки Стоилов: До края на годината едва ли ще има ситуация за предсрочни избори

Янаки Стоилов: До края на годината едва ли ще има ситуация за предсрочни избори

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов смята, че няма условия за нови предсрочни избори и до края на годината едва ли ще има ситуация за такъв вот. Той посочи, че в началото на 2014 година ще бъде направена "етапна оценка" на изпълнението на документите и добави, че преди този период са преждевременни "разговорите за времето, през което ще действа управлението".

В същото време според него потенциалът на недоволството не е изчерпан, а вероятно ще се изострят и редица социални проблеми.

"Не си правим илюзия, че есента ще бъде по-лека за парламента и за правителството от отминаващите месеци", заяви Стоилов в понеделник.

Той коментира във Враца, че следващите месеци ще покажат в каква степен правителството е поело по "пътя на радикалната промяна, за която претендирахме, дали, освен неотложните стабилизационни мерки, се променя и моделът на управление на България от изминалите години".

Той оцени високо работата на депутатите от сегашния парламент, като обясни, че въпреки силния натиск, на който са били подложени, са "успели да свършат работа, сравнима с работата на малко други предходни парламенти и правителства".

Само групата на Коалиция за България е внесла 21 законопроекта и редица други решения.

Той коментира и решението на военния министър Ангел Найденов да възстанови закритото от кабинета на ГЕРБ военно поделение във Враца.

По думите му едно военно формирование от 250 военни и цивилни служители е "едно средно предприятие" със своите положителни и социални и икономически последствия за града, общината и региона.

Той допълни, че до края на годината трябва да започне проектирането на възстановяването на военното поделение, което ще се извърши на два етапа - до есента на 2014 г. и вторият - до края на 2015 г.

Необходимите средства за това са 7.8 милиона лева, а годишната издръжка на възстановения батальон - 4.3 милиона лева, допълни Стоилов, който добави, че средствата ще бъдат планирани в бюджета за следващите две години.

Стоилов обаче леко се размина с колегата си в БСП Ангел Найденов, според когото годишната издръжка ще струва 4.8 млн. лева.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?