Йохан Блейк постигна второ време за всички времена на 100 метра

Йохан Блейк

В отсъствието на олимпийския шампион Юсеин Болт, сънародникът му Йохан Блейк спечели спринта на 100 метра в турнира от Диамантената лига в Лозана с резултат от 9.69 секунди.

Времето е второ за всички времена след световния рекорд на Болт от 9.58 секунди. Същият резултат постигна преди години и американецът Тайсън Гей. Той участва в Лозана и остана втори с резултат 9.83 секунди.

 

Времето на Блейк е изключително добро за края на един тежък сезон още повече, че той бяга при насрещен вятър от 0.1 м/с. Така спринтьорът от Ямайка, който на последните две олимпиади е подгласник на светкавицата Болт, даде сериозна заявка, че има сили за нещо голямо. След олимпиадата в Лондон Блейк заяви, че неговият сънародник е истинска легенда, но скоро ще дойде и неговото време.

 

За фантастичното си бягане в Лозана Блейк е прибрал от организаторите 100 000 паунда, съобщи агентът му.

 

В същото време шесткратният олимпийски шампион Юсеин Болт предпочете да се пусне на 200 метра. Без никакви проблеми той спечели бягането с време 19.58 секунди. Зад него останаха Чуранди Мартина от Холандия с 19.85 секунди и сънародникът на Болт Никел Ашмеаде с 19.94 секунди.

 

Междувременно Юсеин Болт отново повтори, че ще участва на олимпийските игри в Бразилия през 2016 г. "Моят треньор иска да бягам на 400 метра, но аз искам да проверя силите си в скока на дължина. Това са две различни цели, но има още много неща, които мога да направя в спорта. Ще бъде малко трудно, но аз ще бъда там", каза Болт по телевизия “Скай нюз”.

 

Във вторник най-бързият мъж в света навърши 26 години.

Споделяне

Още от Спорт

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?