YouTube преустанови безсрочно публикуването на ново съдържание в канала на Тръмп

YouTube преустанови безсрочно публикуването на ново съдържание в канала на Тръмп

YouTube спря безсрочно достъпа на Доналд Тръмп до платформата си, а адвокатът на бившия президент Руди Джулиани беше изваден от програмата за монетизиране на видеоматериалите, предаде Франс прес.

На 13 януари YouTube за пръв път блокира достъпа до акаунта на Тръмп, който има 2,77 милиона абонати, след съпроводеното с насилие нахлуване в Капитолия на 6 януари. Преди седмица, точно преди встъпването в длъжност на Джо Байдън, YouTube беше обявил, че удължава тази мярка с минимум седем дни.

Притежаваната от Google американска платформа за споделяне на видеоматериали беше критикувана за бавната си реакция, след като други социални мрежи взеха по-радикални мерки срещу Тръмп. YouTube само спря публикуването на ново съдържание в официалния акаунт на бившия държавен глава.

"Предвид тревогите за потенциални прояви на насилие акаунтът на Доналд Тръмп остава замразен", заяви говорителка на YouTube за "Политико".

YouTube също така потвърди, че временно е извадил Руди Джулиани от партньорската си програма за системно нарушаване на правилата на платформата за дезинформацията за изборите в САЩ.

Адвокатът, чийто канал има около 600 000 абонати, вече няма достъп до някои от функциите му и вече не получава приходи от продажбата на рекламите, които се излъчват преди да тръгне някой видеоматериал.

Бившият кмет на Ню Йорк подхранваше конспиративни теории, подкрепяни от много привърженици на Тръмп, че президентските избори са били фалшифицирани в полза на Джо Байдън.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?