Юлияна Плевнелиева взриви мрежата: "Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет"

Юлияна Плевнелиева взриви мрежата: "Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет"

"Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите...“ Това е написала в социалната мрежа Twitter на 18 октомври 2010 година съпругата на президента Росен Плевнелиев Юлиана Плевнелиева.

Макар че първата дама не се появи на нито едно от публично-церемониалните събития по встъпване в длъжност на съпруга си и избягва контакт с медиите, присъствието ѝ блести в социалните мрежи.

Веднага след победата на първи тур на кмета на София Йорданка Фандъкова на 23 октомври миналата година, Плевнелиева е написала в Twitter: "...десетки бездомни кучата, лаещи радостно...празнуват победата на Фандъкова".

Бившата шефка на ИТ-отдела на "Икономедия" активно участва във вътрешната социална мрежа на "Дневник" и "Капитал". Така например във вторник Юлияна Плевнелиева е препоръчала отговора на шефа на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова до вътрешния министър Цветан Цветанов, публикуван в сайта "Дневник“. Въпросната публикация е озаглавена "Мирослава Тодорова: Министър Цветанов цели да смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа“.

На 12 ноември м.г. Плевнелиева е препоръчала остро критична публикация на бившия американски посланик Джеймс Пардю "Невиждано политическо изнудване на всички нива" – между другото, посветена на корупционната прегръдка между властта, бизнеса и медиите в България и купуването на изборите.

В същата социална мрежа Плевнелиева е качила статията от "Дневник“: "Портрет на угрижения премиер отрязан от изложба в парламента" и коментара на Любослава Русева "Аз лъже, Аз изяде“, който е посветен на скандала, предизвикан от вътрешния министър Цветан Цветанов в началото на предизборната кампания на Росен Плевнелиев. Тогава вътрешният министър съобщи, че се запознал с Плевнелиев по повод на изнудването му за подкуп от общински съветници в предишния Столичен общински съвет.

"Новооткритият" туит на Юлияна Плевнелиева от октомври 2010 г. "Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет..." във вторник се тиражира усилено във Facebook, където възпламени страстите и за кратко време спечели десетки привърженици.

Появиха се авангардни предположения като това, че Юлияна Плевнелиева е трябвало да бъде издигната за президент вместо съпруга си, както и актуални предложения – тя да бъде издигната за премиер на предстоящите парламентарни избори.

Със сигурност, медиите (предимно жълтите), които системно си отмъщават на първата дама за това, че тя ги неглижира, ще ѝ отмъстят по единствения начин, който могат – с нов мощен залп от интригантски коментари.

Дали това ще откаже Юлияна Плевнелиева от комуникацията ѝ със съмишленици в социалните мрежи предстои да разберем. Поне досега тя показа, че ако не друго, има свое мнение и държи да си го отстоява. Което си е голям героизъм на фона на разюзданата кампания на властта спрямо всяко независимо мнение и страхопочитанието и умълчаването на повечето медии...

Споделяне

Още по темата

Още от България