Южна Корея регистрира силно увеличаване на случаите с Covid-19

Южна Корея регистрира силно увеличаване на случаите с Covid-19

Южна Корея регистрира днес най-големия брой на случаи на коронавирус от месец насам, в резултат на появата на огнище на зараза в квартал с нощни клубове в Сеул, предаде Франс прес.

Страната, която през февруари беше едно от най-големите огнища на пандемията в света, е смятана за модел в борбата срещу вируса, отбелязва агенцията.

Животът започваше да възобновява нормалния си ритъм от една седмица, но този уикенд Сеул, съседната провинция Кьонги-до и близкият град Инчон наредиха затварянето на клубове и барове, опасявайки се от втора вълна от заразяване.

Днес Южна Корея съобщи за 35 нови случая, с което общият брой на заразените в страната достигна 10 909, според корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Кметът на Сеул съобщи в Туитър, че до днес сутринта са установени 85 заразени, които са контактували с 29-годишен мъж, дал положителна проба за коронавирус, след като в началото на май посетил пет нощни заведения в квартал Итеуон.

Столичните власти призоваха всички, които са посещавали квартала през последните две седмици, да си направят тестове. Здравните власти се опитват да открият "хиляди хора", посещавали въпросните нощни заведения. 

Китай съобщи за 17 нови случая на Covid-19, установени през вчерашния ден. Това е най-голямото дневно увеличение на броя на заразените от 28 април, предаде Ройтерс.

От новите случаи седем са внесени, пет са регистрирани в централния град Ухан, откъдето започна заразата в края на 2019 г.

Три случая са установени в североизточната провинция Цзилин, по един случай има в провинциите Ляонин и Хейлунцзян.

Общо заразените в Китай от началото на епидемията са 82 918, а починалите 4633.

Споделяне

Още от Коронавирус

Колко време давате на новия парламент?